Terapeutisk tapping, hva er det?

Terapeutisk Tapping


Terapeutisk Tapping og TFT bygger I all hovedsak på oppdagelsene til Dr. Roger Callahan. Han oppdaget teknikken på slutten av 1970-tallet og siden utviklet den videre.

Ut ifra Callahans Thought Field Therapy har det utviklet seg ulike grener av teknikken som Emotional freedom tecnique(EFT) av Gary Craig, Faster EFT av Robert Smith og Tankefeltteknikker utviklet av Mats Uldal. I dag er det Nakotip som er ledende i utviklingen av TFT i Norge og Europa.

 

EFT og Faster EFT 

I EFT  tappes det på alle meridianpunktene som  brukes i TFT i en behandlings sekvense/algoritme. I Faster EFT brukes 5 av punktene. I både EFT og Faster EFT brukes det i tilegg affirmasjoner, noe som ikke er så vanlig i TFT.

EFT og Faster EFT er gode teknikker å bruke som selvhjelps teknikker, eller når du ikke helt klarer og finne en spesifikk følelse eller problem. 


TFT

I TFT tapper man som regel ikke på alle punktene i en behandling sekvens og vi prøver å komme til bunns i hva som trigger den spesifikke følelsen som gir ubehag. Det beste er å finne den utløsende faktoren, det som ligger til grunn for at følelsen oppstår. Det kan være opplagt hva som ligger bak, men det kan også hende at den utløsende faktoren ligger helt tilbake til barndommen. I tillegg har man gjerne lagt til flere og flere triggere til følelsen ettersom årene har gått.

Når vi behandler i TFT er det spessielt to behandlings sekvenser eller algoritmer vi bruker. Den ene er "situasjonsfokus" algoritmen, denne brukes gjerne i forbindelse med traumer og psykiske følelser. Den andre sekvensen kalles "kroppsfokus" algoritmen som gjerne brukes i forbindelse med fysiske plager.Terapautisk Tapping har ingen kjent bivirkninger!

Det verste som kan skjer er at det ikke skjer noe!

Ta kontroll over dine


Følelser

Følelser har vi alle, det er de som leder oss gjennom livet og gir oss både oppturer og nedturer!

En ting jeg gjerne skulle lært tidligere er at en selv kan ha full kontroll over egne følelser. Jeg mener ikke med dette at vi skal sette de i sjakk og ikke kjenne på dem, det er overhode ikke bra! Vi har de av en grunn og vi skal lytte til de uansett om de er gode eller dårlige.

Følelsene dine er et tegn fra kroppen og omgivelsene på hva som skjer og om noe må gjøres.

Vonde følelser har også en hensikt, men hvis de vedvarer over lengre tid er det uheldig og en stor belastning for både sinnet og kroppen. Alle følelsene du har utløser kjemikalier i kroppen som får den til å reagere. Gode følelser slipper ut kjemikalier som får kroppen til å slappe av og heale seg selv, mens dårlige og negative følelser får kroppen til å slippe ut stress kjemikalier slik at den blir forberedt på å reagere; kjemp, flykt eller frys. Dette er kroppens overlevelses protokoll og blir ofte en uheldig reaksjon i dagens sammfunn da vi hver eneste dag blir pumpet fulle av forskjellig informasjon som trigger vår stess respons. 

 Når denne stressresponsen trigges dag etter dag, uke etter uke vil det til slutt gå utover vår mentale og fysiske helse. Følelser som blir trigget om og om igjen blir til slutt en del av vår personlighet. 

Skal vi forandre en følelse vi har hatt over lengre tid, må vi omprogramere oss selv, du kan til og med si at vi må forandre vår personlighet. 

Med Terapeutisk tapping kan vi lete oss frem til episoder og traumer som utløste en følelse. Når vi da oppløser denne følelsen, opplever jeg at også tankesettet og holdninger til temaet blir endret.

Terapeutisk Tapping kan brukes ved:

livsstil


AllergiAvhengighet


Flauhet


HypokondriPrestasjonsforbedringer

livssituasjon


Samlivsproblemer


Skamfølelse


Smerter / spenninger


Spiseforstyrrelser

psykiske lidelser


Angst


Depresjon


Fobier


Lese- og skrivevansker


PST / Traumer


Sinne / hat / irritasjon


Skyldfølelse


Sorg


STRESS


Tvang / OCD


Adferds, Konsentrasjonsproblemer og ADHD


fysisk smerte


Fibromyalgi


Hodepine/migrene


ME


Røykeslutt


Sjalusi


Slanking


Søvnproblemer


Traumer

Reg. Tankefeltterapeut MNLH

Mats Steinsland 

Reg. Tankefeltterapeut MNLH

Org.nr: 929 430 387

Følg oss på

Copyright © All Rights Reserved